Localizare si scurta descriere
GM1140 Snagov, pe marginea Lacului Snagov, cu iesire directa la lac pe o latime de 61ml, vila aproape de partea de nord a Bucurestiului, D+P+2+M, suprafata construita 1100 mp, suprafata teren 8000 mp, garaj, sala de sport, crama, imobil construit in anul 1997. Bonus:In pretul de vanzare este inclusa si o vila cu o suprafata construita de 105mp , constructie 2000, formata din doua dormitoare, , dinnig, bucatarie, baie si terasa, avand o suprafata utila de 100mp.
Structura, suprafete si compartimentare :
Constructia este din cărămidă cu stâlpi de beton, termoizolata la exterior.
Vila principala are o suprafata utila de 1000mp, este formata din 32 incaperi , dispuse dupa cum urmeaza:
Demisolul ,alcatuit din 7 incaperi, avand o suprafata de 201,20mp, este format din garaj, crama, sala de sport, sauna, baie, spalatorie, camera centralei termice, casa scarii.
Parterul are o suprafata de 242mp, si este format 6 incaperi astfel :intrare principala cu acces spre gradina si sera, living, dinning, bucatarie, baie pentru oaspeti, hol spatios care face accesul catre etaj.
Etajul 1, constituit din 9 incaperi, cu o suprafata de 209.70mp, este format din 3 apartamente dispuse astfel:
– primul apartament este format din dormitor, birou, baie si tearsa
– al doilea apatament este format din dormitor, dressing, baie si terasa
– al treilea apartament este format din dormitor, dressing, baie si terasa
Etajul 2,cu 9 incaperi, avand o suprafata de 190,90mp de asemenea, este format din 3 apartamente, compartimentate dupa cum urmeaza:
– dormitor, dressing, baie+terasa
– dormitor,dressing,baie, terasa
– dormitor, dressing, baie+terasa
Mansarda este open space si are o suprafata de 190,90m2.
Gradina este ideala pentru cei care iubesc natura , fiind o adevarata oaza de relaxare, avand livada cu pomi fructiferi (mar, par, prun, nuc, cires), gradina cu flori , pomi cu flori (liliac, magnolie, brad), raspandind in jur mirosul sublim si buna dispozitie.
Finisaje si dotari:
Imobilul este intr-o stare excelenta, interiorul finisat cu pereti din vopsea lavabila si faianta la bai si bucatarie, pardoseli din parchet din lemn masiv, marmura pe holuri si scara interioara, si gresie la bai, ferestre termopan cu tamplarie din Aluminiu, usi interioare din lemn si la intrare. Pretul de vanzare include si mobilierul existent, mobilier din lemn masiv, lucrat manual, si canapele din piele naturala.
Incalzirea se face cu centrala termica pe gaz.
Utilitati:
Apa, gaze, curent electric (trifazic), fosa septica
Scurta istorie a Snagovului
Intemeierea localității Snagov este strâns legată de construirea mănăstirii Snagov pe ostrovul din nordul lacului Snagov, de către primii voievozi de după Basarab, poate Vladislav sau succesorul său Radu I. Astfel, primele atestări documentare despre satele Snagovului aparțin secolului al XV-lea, ele fiind dăruite tot în aceeași perioadă Mănăstirii Snagov. Mai precis, cel mai vechi document este datat 7 noiembrie 1428, emis de către Dan al II-lea la Târgoviște, oraș care era în acea vreme capitala Țării Românești. „Drept accea după dăruirea pământului soției mele și doamna mea, am dăruit cu toată cinstea și buna chibzuială Snagovul, cu o bună dragoste împreună cu bălțile și satele Fringhișești și Turbați”
Intemeierea localitatii Snagov este strans legata de construirea manastirii Snagov pe ostrovul din nordul lacului Snagov, de catre primii voievozi de dupa Basarab, poate Vladislav sau succesorul sau Radu I. Astfel, primele atestari documentare despre satele Snagovului apartin secolului al XV-lea, ele fiind daruite tot in aceeasi perioada Manastirii Snagov. Mai precis, cel mai vechi document este datat 7 noiembrie 1428, emis de catre Dan al II-lea la Targoviste, oras care era in acea vreme capitala Tarii Romanesti. „Drept accea dupa daruirea pamantului sotiei mele si doamna mea, am daruit cu toata cinstea si buna chibzuiala Snagovul, cu o buna dragoste impreuna cu baltile si satele Fringhisesti si Turbati”
In acelasi secol s-au mai emis alte trei documente care certifica existenta acestui loc: 30 iunie 1441, emis tot la Targoviste de Vlad Dracul; 28 octombrie 1464, emis la Bucuresti de Radu cel Frumos; 23 martie 1482, emis de Basarab cel Tanar. Cel din urma are mentiunea ca i se adauga ca dar Manastirii Snagov satele Dobrosesti, Ghermanesti, Izvorani si Tancabesti.
La sfarsitul secolului al XIX-lea, comuna purta numele de Tancabesti, facea parte din plasa Snagov a judetului Ilfov, si era formata din satele Ciofliceni, Izvorani, Tancabesti-Filitis si Tancabesti-Mitropolia, avand in total 1385 de locuitori si 317 case. In comuna functionau o masina de treierat cu aburi, o moara de apa si una cu aburi, o scoala mixta si trei biserici (la Ciofliceni, Izvorani si Tancabesti-Filitis). Satul Ghermanesti apartinea in acea vreme comunei Lipia-Bojdani. In 1925, satul Ghermanesti fusese alipit comunei Tancabesti, care facea parte din plasa Buftea-Bucoveni a aceluiasi judet si era formata din satele Ciofliceni, Ghermanesti, Mitropolia, Tancabesti si Filitis.
In 1950, comuna a fost inclusa in raionul Caciulati din regiunea Bucuresti, iar in 1960 — in raionul Racari al aceleiasi regiuni. In 1968, a trecut din nou la judetul Ilfov, mai multe comune fiind desfiintate si sate comasate pentru a obtine structura actuala.In 1981, in urma unei reorganizari administrative a zonei, a fost inclusa in Sectorul Agricol Ilfov aflat in subordinea municipiului Bucuresti, sector devenit in 1997 judetul Ilfov.
Monumente istorice
In comuna Snagov se afla ansamblul fostei manastiri Snagov, monument istoric de arhitectura de interes national, aflata pe o insula de pe lacul Snagovsi existand de la sfarsitul secolului al XIV-lea. Ansamblul consta din biserica „Intrarea Maicii Domnului in Biserica” (1517) si turnul clopotnita.
In rest, alte zece obiective din comuna sunt incluse in lista monumentelor istorice din judetul Ilfov ca monumente de interes local. Sase dintre ele sunt situri arheologice — asezarea din marginea sudica a padurii Scrovistea de langa Tancabesti, atribuita culturii Glina din Epoca Bronzului; situl de la Tancabesti, gasit pe malul nordic al lacului, la marginea estica a satului Tancabesti, cuprinzand asezari din Epoca Bronzului (cultura Tei) si secolul I i.e.n. (epoca geto-dacica); si cele patru situri de la Vladiceasca, din diverse puncte.
Trei monumente sunt clasificate drept monumente de arhitectura — biserica „Sfantul Nicolae” din Ciofliceni (datand din secolul al XIX-lea); biserica cu acelasi hram din Ghermanesti (construita in 1790); si hanul din secolul al XIX-lea aflat la Tancabesti, la kilometrul 32 al soselei DN1. Al zecelea monument istoric este clasificat ca monument de for public, fiind constituit de monumentul eroilor din Primul Razboi Mondial, aflat in Tancabesti.
Sursa:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Comuna_Snagov,_Ilfov