Cauta aici imobilul dorit

0 Euro to 1,500,000 Euro

We found 0 results. View results
Cautare imobile

0 Euro to 1,500,000 Euro

am gasit 0 results
Your search results

GM1085 Inchiriere apartament 3 camere Cismigiu-Conservator, mobilat

400 Euro

LOCALIZARE

GM1085 Cismigiu – Stirbei Voda-Conservator, apartament 3 camere,vetaj 1/3, in imobil construit in perioada interbelica, in anul 1930. Cladirea nu se incadreaza in nicio clasa de risc seismic.

COMPARTIMENTARE SI SUPRAFETE :
Apartamentul este compus din 3 camere spatioase decomandate, balcon, 2 bai si un grup sanitar, avand o suprafata utila de 100mp. Fiecare dormitor are baie proprie, livingul si unul dintre dormitoare au iesire in balcon. Livingul este open space cu bucataria, fiind astfel creat un spatiu generos si util, cu loc de luat masa si zona de relaxare.Vederea este mixta avand living-ul si un dormitor orientate catre strada, iar cel de-al doilea dormitor catre curtea interioara.

FINISAJE SI DOTARI

Apartamentul este in sare buna, cu finisaje medii, parchet, geamuri termopan cu tamplarie PVC, gresie si faianta la baie si bucatarie, usile interioare sunt din lemn, usa din lemn masiv la intrare, aer conditionat in fiecare camera si centrala proprie prin condensare, cu consum redus .Apartamentul se inchiriaza complet mobilat, bucataria este utilata cu plita pe gaz si cuptor electric, frigider, hota, masina de spalat rufe.

VECINTATI:
Imobilul este amplasat ultracentral, stradal pe Stirbei Voda, in apropiere de Conservator si Parcul Cismigiu, facandu-l atractiv pentru cei care doresc un apartament in centru sau cei care adora natura si plimbarile in aer liber prin parc, dar si pentru nostalgicii care sunt indragostiti de istoria locului.

ZONA:
Gradina Cismigiu este cea mai veche gradina publica din Bucuresti. Este asezata in centrul orasului, are o suprafata de circa 16 hectare si este marginita de doua artere importante: bulevardul Regina Elisabeta si bulevardul Schitu Magureanu. In partea sud-estica a gradinii este Colegiul National Gheorghe Lazar. Gradina Cismigiu este amenajata in genul parcurilor engleze si are mai multe intrari: doua prin bulevardul Regina Elisabeta, doua prin bulevardul Schitu Magureanu, una prin str. Stirbei Voda. Este clasata pe lista monumentelor istorice din BucurestiIn 1779, domnitorul Tarii Romanesti, Alexandru Ipsilanti a poruncit construirea a doua cismele in Bucuresti. Prima cismea s-a facut pe locul unde este astazi gradina dinspre strada Stirbei Voda. Balta aparuta era un focar de infectie in mijlocul orasului. In vecinatatea acestei cismele si-a ridicat o resedinta Dumitru Siulgi-basa, seful lucrarilor peste cismelele orasului, numit si „marele cismegiu” (din cismea + sufixul giu). El avea ca principala insarcinare supravegherea curgerii apelor. Treptat, in folclorul urban „lacul lui Dura Negutatorul” dispare din toponimie si apare acela al „Cismegiului”. Orasul nu s-a extins foarte mult catre Vest din cauza inundatiilor aproape anuale care umflau lacul Cismegiu (nivelul sau crestea pana la Cercul Militar de astazi).
In 1830, generalul Pavel Kiseleff a dispus secarea baltii si transformarea terenului intr-o gradina publica. Lucrul acesta se petrece abia in timpul domniei lui Gheorghe Bibescu, in 1847, cand a fost chemat gradinarul peisagist Wilhelm Mayer, fostul director al Gradinilor Imperiale din Viena, si insarcinat cu transformarea terenului insalubru intr-o frumoasa gradina. Mayer a fost ajutat de gradinarul Franz Harer.
Dupa abdicarea lui Gh. Bibescu din 1848, noul domnitor, Barbu Stirbei, hotaraste sa se sape un helesteu si un canal de legatura cu Dambovita. Cel mai important an pentru transformarea gradinii a fost 1852. Pentru prima data s-a facut imprejmuirea cu uluci, s-au montat o suta de „canapele” (lavite) fara rezematoare, din lemn de stejar si lungi de un stanjen.
Lucrarile de infrumusetare s-au incheiat in 1854, cand s-a facut si inaugurarea oficiala a gradinii Cismegiu. In 1856, o parte a lacului a secat datorita pantofarilor dimprejur ce aruncasera aici resturile de materiale specifice meseriei lor.
In iarna anului 1883, lacul din gradina a inghetat si s-au organizat concursuri pe gheata. Primaria orasului a cumparat un teren din fosta gradina a familiei Cretulescu, marind astfel suprafata gradinii Cismegiu cu 15.000 de metri patrati. Au fost aduse lebede si pelicani. In partea dinspre Schitu Magureanu s-a amenajat in 1943 Rotonda scriitorilor, unde sunt expuse busturile marilor scriitori romani: Mihai Eminescu, Alexandru Odobescu, Titu Maiorescu, Ion Luca Caragiale, George Cosbuc, Stefan Octavian Iosif, Ion Creanga, Alexandru Vlahuta, Duiliu Zamfirescu, Bogdan Petriceicu Hasdeu, Nicolae Balcescu si Vasile Alecsandri.
Pe o alta alee se gaseste monumentul de marmura pentru cinstirea soldatilor francezi din primul razboi mondial. Alte monumente ale gradinii: bustul Maica Smara, Gheorghe Panu, Izvorul Sissi Stefanidi.
In Gradina Cismigiului exista un loc special, La Cetate, unde se afla ruinele unei manastiri construite de logofatul Vacarescu in 1756, din incinta careia pornea un tunel secret care lega Palatul Cretulescu de malul plin de ascunzisuri al Dambovitei

Address: stirbei voda
City:
Country: Afganistan
Open In Google Maps
Property Id : 20249
Price: 400 Euro
Property Size: 100.00 m2
Rooms: 3
Bedrooms: 2
Bathrooms: 3
Etaj: 1

Contact Me

Schedule a showing?
You can reply to private messages from "Inbox" page in your user account.

Property Reviews

You need to login in order to post a review

Similar Listings

GM1435 Inchiriere apartament 2 camere Cismig...

450 Euro
Localizare si scurta descriere GM1435 Inchiriere apartament doua camere, situat stradal pe Blv. Mihail Kogalniceanu [more]
Localizare si scurta descriere GM1435 Inchiriere apartament doua camere, situat stradal pe Blv. Mihail Kogalniceanu [more]
11 47.00 m2full info

GM1432 Inchiriere apartament 4 camere Calea ...

650 Euro
GM1432 Calea Victoriei – Radisson, imobil consolidat, apartament 4 camere, circular, suprafata utila 88mp/con [more]
GM1432 Calea Victoriei – Radisson, imobil consolidat, apartament 4 camere, circular, suprafata utila 88mp/con [more]
32 88.00 m2full info
Inchiriere

GM1323 Inchiriere apartament 4 camere Unirii...

650 Euro
GM1323 Unirii – Traian, Prof. dr. Georgescu, apartament 4 camere, circular, suprafata utila fara balcon 73.4m [more]
GM1323 Unirii – Traian, Prof. dr. Georgescu, apartament 4 camere, circular, suprafata utila fara balcon 73.4m [more]
22 75.00 m2full info
andreea

GM1425 Inchiriere apartament 3 camere Natiun...

550 Euro
GM1425 Unirii _Piata Natiunile Unite, Hanul Berarilor, apartament 3 camere, semidecomandat, suprafata utila 60mp/co [more]
GM1425 Unirii _Piata Natiunile Unite, Hanul Berarilor, apartament 3 camere, semidecomandat, suprafata utila 60mp/co [more]
2 60.00 m2full info

Compare Listings