LOCALIZARE
GM1087 Universitate_Biserica Italiana, apartament 6 camere, etaj 3/5, in imobil construit in perioada interbelica, in anul 1940.
COMPARTIMENTARE SI SUPRAFETE :
Apartamentul este compus din 6 camere spatioase , balcon, 2 bai ,bucatarie, avand o suprafata utila de 150mp.Vederea este mixta. Spatiul are compartimentari realizate cu rigips, astfel ca poate fi adaptat cu usurinta necesitatilor clientilor, in functie de posibilitatile tehnice.
FINISAJE SI DOTARI
Apartamentul este in sare buna,proaspat igienizat, cu finisaje medii, parchet, geamuri termopan cu tamplarie PVC, gresie si faianta la bai si bucatarie, usile interioare sunt din lemn, usa metalica la intrare, aer conditionat, centrala termica proprie.Apartamentul se inchiriaza nemobilat.
VECINTATI:
Imobilul este amplasat ultracentral,pe o strada adiacenta Bulevardului Nicolae Balcescu, in apropiere de Bisrica Italiana si cele mai importante cladiri istorice precum Piata Universitatii, Teatrul National, Muzeul de Istorie sau Ateneul Roman.
ZONA:
Zona Universitatii este situata in sectorul 1 al Capitalei, chiar la kilometrul 0. Acolo este şi centrul istoric al Municipiului Bucureşti. Numele acestei zone vine de la Universitatea Bucureşti, situata in buricul targului, in Piata Universitatii, pe bulevardul Mihail Kogalniceanu. Aici se afla multe cladiri importante din Bucureşti, care delimiteaza, de fapt, aceasta zona: Teatrul National I.L. Caragiale, Banca Nationala a Romaniei, Palatul BCR, Hotelul Intercontinental, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucureşti, cunoscut mai degraba ca Palatul Şutu, Biblioteca Centrala Universitara, Casa Capşa, Cercul Militar National. Aproape de Piata Universitatii se afla atat parcul Cişmigiu, cat şi ceea ce a fost odata Hotel Cişmigiu.
Piata Universitatii este un loc simbolic, cu o istorie incarcata. Aici s-a desfaşurat revolutia din decembrie 1989.
Insa zona are şi o istorie mult mai indepartata. Una dintre primele cladiri de aici a fost construita an secolul al XVI-lea. Este vorba despre Manastirea Sfantul Sava, ctitorita de parcalabul Andronache in partea de nord a Curtii Domneşti. In secolul urmator, Constantin Cantacuzino a intemeiat Şcoala Domneasca, institutie ce avea sediul in incinta manastirii. In timp, şcoala s-a dezvoltat şi a fost mutata intr-un sediu propriu, iar manastirea a fost demolata. Piata Universitatii a inceput sa prinda contur in perioada 1857-1869, cand a fost construita cladirea Universitatii Bucureşti.
Apoi a aparut bulevardul Mihail Kogalniceanu, caci cladirea trebuia pusa in valoare. Autoritatile au indepartat orice urma a fostei manastiri şi s-au aratat interesate de mobilarea stradala. Aşa se face ca, in anul 1874, in viitoarea Piata a Universitatii a fost aşezat unul dintre primele monumente publice: statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul, realizata de sculptorul Carrier Belleuse.
Cat despre platoul propriu-zis, acesta este locul pe care a fost amenajata Gradina Botanica pana la mutarea acesteia pe amplasamentul actual. In perioada 1928-1930 arhitectii Nicolae Ghica-Budeşti şi Alexandru Baucher au proiectat corpurile care continua cladirea Universitatii. Conturul actual al Pietei Universitatii a fost decis in 1904, cand a fost adaugata piata propriu-zisa, la intersectia bulevardelor Carol şi Bratianu.
Biserica Italiana este un monument istoric si de arhitectura situat in B-dul Nicolae Balcescu din Bucuresti
A fost construita intre anii 1915-1916 dupa planurile arhitectilor Mario Stoppa si Giuseppe Tiraboschi. Comunitatea italiana din Bucuresti, dupa ce s-a anuntat sosirea unui preot italian in capitala, s-a hotarat sa construiasca o biserica proprie cu sprijinul Ambasadorului Regatului Italiei la Bucuresti, Baronul Carlo Fasciotti
Stilul constructiei este cel din bisericilor din Nordul Italiei (vechi lombard) si imprumuta mai ales caracteristici ale stilului romanic, cu unele elemente gotice si Art Déco. Cladirea a fost ridicata pe un plan in cruce greaca, cu o cupola centrala si trei nave in forma de bazilica. Interiorul are picturi, vitralii si mozaicuri. Exteriorul este din caramida. Are un turn cu trei clopote si langa ea se afla o casa parohiala cu o curte. Este una dintre cele mai cunoscute biserici romano-catolice din Bucuresti