Localizare si scurta descriere:
GM1144 Vatra Luminoasa, garsoniera, decomandata, in bloc rusesc, tavane inalte, luminoasa, suprafata utila 50mp/suprafata construita 55 mp, etaj 3/3, 1 baie si un grup sanitar, imobil 1950
Structura :
Imobilul este in stare excelenta, are fundatie din beton, pe structura din caramida si plansee din beton
Finisaje si dotari:
Garsoniera este renovata cu materiale de buna calitate, instalatii electrice si sanitare schimbate, pereti cu vopsea lavabila in living, faianta la bucatarie si baie, parchet lemn masiv, gresie in bucatarie si baie, ferestre cu geam termopan, usile interioare sunt din lemn, iar usa de la intrare este metalica. Apartamentul este dotata cu aparat de aer conditionat,contorizat cu apometre, complet mobilat cu canapea extensibila, dressing, bucatarie complet mobilata si utilata, utilat cu aragaz, frigider, masina de spalat rufe.
Scurta istorie a zonei:
Considerat astazi ca fiind una dintre zonele bune ale Bucurestiului de astazi, cartierul Vatra Luminoasa a inceput sa fie construit in perioada interbelica. La vremea respectiva, era format din vile micute, destinate clasei medii si functionarilor publici, angajati ai Ministerului Muncii. Nu a trecut mult timp si au aparut si blocurile, care au fost construite conform modelelor de urbanism tip stalinist, fie linear sau in mari ansambluri rezidentiale. Acestea au ramas blocurile de referinta ale cartierului, pana in ziua de azi.
Vatra Luminoasa a fost construita in anii treizeci pentru sublocotenenti, ofiteri si functionari. Erau case tip, iar doritorii isi alegeau unul dintre cele trei tipuri prezentate de autoritati. Pe langa aceste case, cele de pe strada Victor Manu (cele construite de Horia Creanga, desi nu isi aduce aminte acest amanunt) au fost oferite gratuit de Primarie artistilor, mutandu-se acolo o serie de intelectuali de marca. Toate casele erau inconjurate de o gradinita pe care proprietarii o ingrijeau atent. De altfel, un concurs organizat vara premia cea mai frumoasa gradina. Proprietarii aveau grija de asemenea sa ude si pomii din fata caselor, temperatura fiind mai joasa in cartier fata de centru cu cel putin trei grade. Nomenclatura strazilor este definitorie: in zona lt. Victor Manu, Vatra Luminoasa, Laurentiu Claudian, soseaua Iancului, majoritatea strazilor poarta nume de soldati, iar Zefirul si scoala nr. 49 delimiteaza cea de-a doua zona ale carei strazi poarta numele unor artisti lirici: George Folescu (cantaret de opera), Nicolae Leonard (tenor, supranumit „printul operetei”), Grigore Gabrielescu (tenor), Traian Grozavescu (tenor nascut la Lugoj, cu un mare succes international) si Jean Athanasiu (bariton).
Casa Autonoma a Constructiilor: vile moderniste (1934 – 1942) si blocurile insiruite (1945 – 1947)
Marturiile provin in special din zona blocurilor insiruite: pe strada Auza Buzescu aflam ca au fost construite in intervalul 1945 – 1947 dupa model englezesc pentru muncitorii Companiei de Gaz, insa numele arhitectului ramane necunoscut. Aspectul unitar pe care aceasta insiruire de blocuri il promoveaza este determinat de faptul ca se afla intr-o zona protejata si nicio interventia nu este acceptata.