LOCALIZARE SI SCURTA DESCRIERE:
GM1125 Foisorul de Foc – Pache Protopopescu, vila D+P+1+M, 10 camere, 4 bai, suprafata construita 320 mp, suprafata teren 126 mp,curte 40mp, 2 intari, imobil 1915
STRUCTURA SI COMPARTIMENTARE
Imobilul este construit in perioada interbelica, pe structura de caramida, renovat in 2007, fiecare etaj avand o suprafata in jur de 100mp.
Demisolul este potrivit pentru spatii de depozitare, fiind format din 3 boxe, doua dintre ele avand aprox. 8mp, iar cea de-a treia 4mp. La parter sunt 3 camere decomandate si un antreu ce poate fi utilizat ca receptie,bucatarie, 2 grupri sanitare. Camerele sunt generoase avand suprafetele in jur de 19mp.
Etajul este format din 5 camere decomandate, grup sanitar si chicineta.
Mansarda a fost comparimentata in doua spatii , baie cu cabina de dus.
FINISAJE SI DOTARI:
Imobilul este renovat, atat la exterior cat si la interior, peretii exteriori sunt termoizolati cu polistiren. Interiorul este finisat cu materiale de buna calitate, parchet laminat in birouri si gresie si faianta la grupurile sanitare, bucatarie si demisol, pereti cu vopsea lavabila, ferestre cu geamuri termopan si tamplarie PVC. Imobilul este dotat cu centrala proprie si aparate de aer conditionat . Utilitati: curent, gaz, apa, canalizare.
VECINATATI
Imobilul este amplasat central, in zona Foisorul de Foc_Pache Protopopescu, vecinatatile sunt reprezentate de proprietati rezidentiale si birouri , cu regim de inaltime P+3, majoritatea vile sau blocuri tip vila, avand in apropiere cafenele, restaurante, banci, magazine, acces imediat la principalele mijloace de transport in comun.
ZONA:
Pache Protopopescu este una veche, iar acest lucru se simte la aproape toate clădirile construite acolo. Sunt construcţii ridicate înainte de 1940 şi până în 1960, în general case sau clădiri cu regim mic de înălţime. Dezvoltările mai noi de atât sunt rare.
Foișorul de Foc-clădire emblematică pentru București ca si pentru istoria pompierilor, Foişorul de Foc a fost construit în mai puțin de un an de zile, în anii 1890 – 1891 în scopul asigurăriii supravegherii şi alimentării cu apă potabilă a oraşului. Ca foişor de observare a incendiilor a funcţionat din anul 1892 până în 1910, dar, ca rezervor de apă niciodată, întrucât pompele existente la acea vreme nu au reuşit ridicarea apei la etajele superioare 4, 5 şi 6 acolo unde fusese montat rezervorul de apă de 750 mc. De aceea, clădirea devine în aprilie 1892 postul de pompieri nr. 5-Foişor, post ce a asigurat intervenţia la foc în Capitală până în 1936. Începând cu anul 1963 adăposteşte Muzeul Pompierilor a cărei expoziţie de bază are ca tematică generală istoria pompierilor din România.
Monumentul ocupă centrul unei piațete care îi poartă numele și către care mai converg și alte artere, respectiv străzile Vasile Stroescu, Iancu, Cavaler de Flondor, Zece Mese și Popp de Băsești