Cauta aici imobilul dorit

0 Euro to 1,500,000 Euro

We found 0 results. View results
Cautare imobile

0 Euro to 1,500,000 Euro

am gasit 0 results
Your search results

GM1145 Apartament 5 camere Universitate_Pta Rosetti, nemobilat, supraf. 130mp

1,500 Euro

Localizare si scurta descriere:
GM1145 Universitate – Piata Rosetti, apartament disponibil pentru vanzare sau inchiriere, etaj 1/7, format din 5 camere, semidecomandat, suprafata totala 135mp/suprafata utila 129mp, imobil 1930

Compartimentare si suprafete :
Apartamentul este semidecomandat, format din 5 camere spatioase cu suprafete cuprinse intre 15 si 20mp, 1 baie si doua grupuri sanitare, 2 spatii pentru depozitare, balcon in suprafata de 5mp, boxa la subsol.

Finisaje si dotari:
Apartamentul este renovat si se inchiriaza nemobilat. Finisaje de buna : vopsea lavabila, faianta, parchet laminat de calitate superioara, gresie, ferestre cu geam termopan si tamplarie din PVC, usile interioare sunt din lemn, iar usa de la intrare este metalica, instalatii electrice si sanitare schimbate, calorifere noi. Apartamentul este contorizat cu apometre, aer conditionat si centrala termica, bucatarie complet mobilata si utilata.

Vecinatati:
Imobilul este amplasat intro zona atat rezidentiala, cat si de birouri, cu acces atat catre zona Universitatii ,cat si catre Calea Mosilor.

Scurta istorie a zonei Piata Universitatii:

Orice oras are locuri care il definesc, care ii confera o identitate – un snapshot mental pentru turisti, un punct de interes public pentru bastinasi, un loc care poate fi supus catorva linii conturate pe o hartie pentru a fi recunoscut.
In micul Paris de mult apus, „la grande croisee” era un loc in care pietonii isi mai puteau etala pasul in promenade destinse alaturi de masinile care inca nu sugrumau bulevardul, nici prin numar nici prin setea de deplasare. Specific marilor bulevarde bucurestene ale vremii regasim liniile de tramvai iar in centrul intersectiei era pompos amplasat monumentul dedicat lui I.C Bratianu, pe atunci piata purtandu-i si numele.
Astazi acest loc in oras poarta denumirea Piata 21 Decembrie 1989, in cinstea celor ce au murit atunci in momentele frenetice ale asa-zisei noastre revolutii. Asadar nu este vorba de o piata,cand vorbim de Universitate ci de doua – spre nestiinta multora ce parcurg zilnic acest loc, Piata Universitatii fiind doar spatiul dispus in fata Universitatii.
Aceasta Piata se inscria intr-un ax incarcat de monumente importante pe directia est-vest, incepand cu cel din Piata Rosetti si culminand cu statuia lui Kogalniceanu, din piata cu acelasi nume. Piata Universitatii este deschisa in 1857, cu ocazia initierii lucrarilor pentru primul corp al universitatii bucurestene (arhitect A. Orascu), caracterul ei fiind definit de 4 statui, realizate pe parcursul a 6 decenii: principele Mihai Viteazul (1876, sculptor Carrier-Belleuse), [despre care se spune (si nu pare sa fie un mit urban, totusi) ca are bustul unei statui care trebuia sa fie a Ioanei d’Arc] si carturarii Ion-Heliade Radulescu (1882, Ettore Ferrari), Gheorghe Lazar (1886, Ion Georgescu) si Spiru Haret (1935, Ion Jalea).
Epicentrul vietii culturale bucurestene, Universitatea a fost ridicata in mai multe etape, urmand principiile estetice ale stilului neoclasic. Fatada existenta si astazi a fost realizata intre 1921-1943 (arhitect Nicoale Ghika-Budesti), adaugarea (inaltarea) aripilor noi la corpul central producandu-se in urma bombardamentelor din 1944. Cladirea Universitatii si Scoala de Arhitectura nu pot fi separate de evenimetele din 1989 si 1990 care au modificat istoria noastra recenta.
Pe partea opusa a Pietei Universitatii amintim palatul BCR, (opera arhitectului Oscar Maugsch – 1906), care lasa neterminata, in simterie, fundatia unui alt edificiu. Pe acea fundatie se realizeaza intre 1934-1935 un imobil de birouri, Palatul Creditului Industrial (arhitect G.M. Cantacuzino), ce se doreste o interpretare a cladirii BCR, intr-un stil clasicist sobru.
Pe spatiul pe care acum se afla Hotelul Intercontinetal si Teatrul National, candva se putea vizita un circ in aer liber, in preajma caruia existau buticuri ce ispiteau cu mici si bere si o mustarie pe nume “Zori de zi”.. Altii isi amintesc de agentiile de pariuri amenajate in casute de lemn.
Toate acestea sunt rase de pe fata Bucurestiului in momentul in care se stabileste realizarea unui hotel reprezentativ in acest spatiu, in urma unor analize urbanistice ce propagau ideea dezvoltarii zonei prin functiuni turistice, culturale ori administrative. Intre 1968 si 1970 este ridicat Hotel Intercontinental (arhitecti Hariton, Nadrag, Moscu), noul Teatru National fiind realizat intre ’64-’73 intr-o maniera contemporana epocii, salile fiind echipate cu instalatii de scena de varf.
Piata Universitatii este dominata de blocuri inalte, interbelice, iar verdeata e pe cale de disparitie. Cladirile sunt vechi, cu apartamente spatioase, construite incepand din anii 60. Nu exista imobile aparute dupa 1990. Singurele lucrari efectuate au fost cele de restaurare a cladirilor din centrul istoric.
Aici gasim toate utilitatile necesare: apa, canalizare, gaze, telefon, internet. Zona este intesata de banci, magazine si cafenele. Tot aici este situat Spitalul Coltea, monument istoric. In apropiere se afla liceul Gheorghe Lazar, de altfel cam singura institutie de invatamant din zona in afara de Universitatea Bucuresti.
De la Universitate ajungi imediat oriunde. Ai la dispozitie metroul, autobuze sau troleibuze. Tot aici exista un pasaj pietonal subteran, care a fost construit o data cu statia de metrou. Momentan, acesta este in renovare. Tot in renovare, sau, mai bine zis reconstructie, este si Hotel Cismigiu. De acest proces se ocupa firma Hercesa, dar lucrarile par sa nu inainteze.
Piata Universitatii este locul de intalnire al tuturor. Pe scari la TNB, la fantana din spatele Universitatii sau „la coada calului” (este vorba despre statuia lui Mihai Viteazu). Sunt repere ale celor care se vad cu prietenii in oras. De la Universitate ajungi rapid in cluburile sau cafenelele din centrul vechi.

http://metropotam.ro/Locuri-de-vizitat/Retro-Piata-Universitatii-acum-si-acum-100-de-ani-art7872065790/
http://ghid.imopedia.ro/dex/universitatii-324.htm

Address: hristo botev
City:
Country: Romania
Open In Google Maps
Property Id : 21447
Price: 1,500 Euro
Property Size: 129.00 m2
Rooms: 5
Bedrooms: 4
Bathrooms: 3
Etaj: 1

Contact Me

Schedule a showing?
You can reply to private messages from "Inbox" page in your user account.

Property Reviews

You need to login in order to post a review

Similar Listings

GM1704 Inchiriere apartament 3 camere decoma...

500 Euro
GM1704 Apartament cu 3 camere, decomandat, de închiriat în Rahova – str. Dumbrava Nouă Situat într-o zonă lin [more]
GM1704 Apartament cu 3 camere, decomandat, de închiriat în Rahova – str. Dumbrava Nouă Situat într-o zonă lin [more]
22 65.00 m2full info

GM1624 Garsoniera Calea Victoriei, vav de Pa...

350 Euro
GM1624 Calea Victoriei stradal, vav Palatul Stirbei, garsoniera, semidecomandata, suprafata 30 mp, etaj 5/8, imobil [more]
GM1624 Calea Victoriei stradal, vav Palatul Stirbei, garsoniera, semidecomandata, suprafata 30 mp, etaj 5/8, imobil [more]
1 30.00 m2full info
bianca

GM1699 Inchiriere garsoniera Unirii-Mircea V...

500 Euro
GM1699 Unirii-Mircea Voda, 5 minute de mers pe jos pana la statia de metrou Timpuri Noi, garsoniera, suprafata util [more]
GM1699 Unirii-Mircea Voda, 5 minute de mers pe jos pana la statia de metrou Timpuri Noi, garsoniera, suprafata util [more]
11 42.00 m2full info
Inchiriere

GM1698 Unirii-inchiriere 3 camere apartament...

1,100 Euro
GM1698 Piața Unirii_Facultatea de Teologie, inchiriere Apartament 3 Camere, in vila interbelica, cu doar doua apart [more]
GM1698 Piața Unirii_Facultatea de Teologie, inchiriere Apartament 3 Camere, in vila interbelica, cu doar doua apart [more]
22 80.00 m2full info

Compare Listings