Localizare si scurta descriere :
GM1106 Unirii – Udriste, apartament 3 camere,in vila, semidecomandat, suprafata utila 80 mp, P/2, imobil 1940.
Structura si compartimentare:
Imobilul este construit in perioada interbelica, constructie din caramida, tavane inalte de 3.80m, intrare separata.
Apartamentul este format dintr-un vestibul, un antreu spatios si 2 camere separate, dintre care una are acces catre baie.
Finisaje si dotari:
Conditia imobilului este buna, aspect ingrijit. Apartamentul este renovat dispune de aer conditionat, pardoselile sunt din parchet din lemn masiv, gresie la baie si bucatarie, pereti cu vopsea lavabila si faianta la baie si la bucatarie, geamuri termopan cu tamplarie eleganta de culoare maro. Bucataria este dotata cu aragaz, centrala termica.
Apartamentul detine un loc de parcare.
Zona:
Imobilul este bine pozitionat, foarte aproape de Blv. Unirii, una dintre cele mai importante artere ale Capitalei, facandu-l pretabil pentru cei care doresc fie un spatiu de birouri, aproape de cele mai importante puncte de interes (banci, institutii, cafenele), sau pentru cei care doresc sa locuiasca in centrul Bucurestiului.
O scurta istorie a Blv. Unirii :
Bulevardul Unirii este unul dintre cele mai importante bulevarde ale capitalei si una dintre cele mai tranzitate artere rutiere ale orasului. Bulevardul de mari dimensiuni reprezinta axul longitudinal al proiectului noului Centru Civic, demarat dupa Cutremurul din 1977, sub pretextul reconstruirii si repararii daunelor cauzate de seism in Bucuresti. Plecand de la ideea remedierii pagubelor produse de cutremur, proiectul noului Centru Civic a fost folosit de regimul Nicolae Ceausescu pentru a disipa influentele pe care le exercita centrul vechi, istoric al Bucurestiului asupra mediului citadin.
Bulevardul Unirii, ce purta in proiectul original denumirea de „Victoria Socialismului”, conecteaza Piata Alba Iulia cu Piata Constitutiei, strabatand importantul nod de circulatie din Piata Unirii.
Reprezentand un echivalent socialist al arterei Champs-Élysées, bulevardul Victoria Socialismului se incadreaza in suita de lucrari megalomanice, ce marcheaza ultimul deceniu al regimului represiv al lui Nicolae Ceausescu. Una dintre marile dorinte ale dictatorului a fost ca bulevardul sa depaseasca in dimensiuni artera pariziana. Constructia arterei de 3,5 km lungime a necesitat eforturi financiare si materiale remarcabile, folosind un sfert din materialele de constructie din Bucuresti, in contextul construirii in paralel a altor obiective de mari dimensiuni, precum Palatul Parlamentului, Biblioteca Nationala si Casa Radio. Urmand liniile politicii izolationiste practicate de regimul Ceausescu, cea mai mare parte a materialelor, tehnologiilor si utilajelor apartin productiei interne si au pus in miscare o mare parte a industriei nationale.